Ingrediënten en benodigdheden
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 225 g fijne rietsuiker (speciaal voor bakken)
- 300 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
- 500 g wortelen, geraspt (netto gewicht ca. 450 g)
- 4 el Bonne Maman Sinaasappelmarmelade
- 300 g bloem
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 150 g walnoten, grofgehakt
- 250 g mascarpone
- 1 sinaasappel (optioneel)
- Cakevorm 26 cm, ingevet
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop met de mixer de eieren en de suiker in 5 min. licht en luchtig. Voeg al kloppend op de laagste stand in een dunne straal de olie toe. Klop nog 2 min. Spatel de wortels en 2 eetlepels marmelade erdoor. Zeef de bloem met de kaneel, het bakpoeder, de baksoda en ½ theelepel zout boven de kom en roer het erdoor. Spatel als laatste de walnoten erdoor.
2 Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 70 min. goudbruin en gaar. Check met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven, laat 15 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.
3 Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Bestrijk de cake vlak voor serveren met de mascarpone en de rest van de sinaasappelmarmelade. Bestrooi met sinaasappelrasp.
Tip Rietsuiker geeft je cake een lekker heel licht karamelsmaakje. Kun je deze rietsuiker niet vinden, gebruik dan lichtbruine basterdsuiker.