Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten en benodigdheden

  • 300 g amandelspijs
  • 2 eieren
  • 50 g boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 2 rollen vers bladerdeeg (à 270 g) of 8 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 el Bonne Maman Frambozen Confiture
  • 1 bruine amandel
  • 1 el melk
  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Maak eerst de vulling. Verkruimel de amandelspijs zo fijn mogelijk in een kom. Voeg 1 ei toe en klop met de mixer tot er geen klontjes meer in het spijs zitten. Klop de boter erdoor en mix kort tot een gladde massa. Zet tot gebruik in de koelkast.

2 Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet dat ook licht in. Rol beide cirkels bladerdeeg uit en snij er twee cirkels van 26 cm doorsnee uit. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met de Bonne Maman frambozen jam maar laat rondom een rand van 2 cm vrij.

3 Verdeel de spijsvulling gelijkmatig over de jam en verstop de amandel in de vulling. Bestrijk de vrijgehouden rand met een beetje water. Leg de tweede cirkel bladerdeeg erop en druk de rand goed aan. Gebruik je diepvries bladerdeeg, stapel dan twee keer 4 plakjes op elkaar, rol ze uit met een deegroller op een licht met bloem bestoven werkblad en snij er twee cirkels uit.

4 Splits het resterende ei en klop de eidooier los met de melk. Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met de punt van een mes een waaierpatroon. Bak de taart in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met slagroom.

 

Weetje Degene die de amandel (of boon of klein figuurtje) vindt, is de koning(in) voor de dag. In Frankrijk wordt deze taart vaak geleverd met een gouden kroon van papier.

Deel
Even geduld...