Ingrediënten en benodigdheden
- 170 g mascarpone
- 170 g verse slagroom
- 1 bakje melk
- 6 tl suiker
- 2 eieren
- 1 pak lange vingers
- 1 pot Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Aardbeien
1 Doe de mascarpone in een kom en roer het zacht met een spatel.
2 Klop de slagroom op met 3 eetlepels suiker in een koude kom met een elektrische mixer.
3 Klop in een andere kom 2 eieren met 3 eetlepels suiker gedurende 2 minuten.
4 Voeg 1/3 van de opgeklopte eieren toe aan de mascarpone en meng voorzichtig. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de eieren en meng opnieuw. Voeg 1/3 van de slagroom toe aan het eimengsel en meng dit weer voorzichtig. Voeg de rest van de slagroom toe en meng nu alles goed door elkaar.
5 Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel ze rondom de schaal. Doop de lange vingers in melk en leg ze bovenop de aardbeien fruitspread.
6 Leg de gesneden aardbeien bovenop de lange vingers.
7 Verdeel het roommengsel over de aardbeien en lange vingers met een spuitzak.
8 Leg nog een laagje lange vingers en roommengsel erop.
9 Maak een ruitjespatroon met spuitzak Bonne Maman fruitspread.
10 Laat het geheel minstens 6 uur rusten of ’s nachts in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.