Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Aardbeien yoghurttaart

Ingrediënten en benodigdheden

  • 100 g koude boter + extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 150 g bloem + extra om te bestuiven
  • 25 g amandelmeel
  • 50 g poedersuiker + 2 el voor de vulling
  • 1 mespunt zout
  • 4 gelatineblaadjes
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 3 el Bonne Maman Aardbeien Confiture
  • 200 g verse aardbeien
  • Keukenmachine
  • Taartvorm met losse bodem ca. 26 cm
  • Deegroller
  • Mixer

1 Snijd de boter in blokjes en leg ze 5 min. in de vriezer. Split het ei, bewaar het eiwit voor later. Meng de bloem met het amandelmeel, poedersuiker en het zout kort in de keukenmachine. Voeg de boter toe en mix tot grove kruimels. Doe de eidooier erbij en 1-2 eetlepels ijskoud water en mix kort tot een glad deeg. Kneed het even kort door met de hand. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ca. 1 uur rusten in de koelkast.

2 Verwarm tijdig de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem in ca. 20 min. goudbruin. Bestrijk de bodem direct uit de oven met een dun laagje eiwit, zo blijft de bodem lekker krokant. Laat de bodem helemaal afkoelen.

3 Maak als de bodem is afgekoeld de vulling. Week de gelatineblaadjes minimaal 5 min. in koud water. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng het citroensap aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer tot ze zijn opgelost.

4 Meng de yoghurt met de 2 eetlepels poedersuiker en het citroensap en -rasp met een garde in een kom. Meng de aardbeien confiture erdoor. Klop de slagroom stijf met de mixer in een andere kom en spatel de room zo losjes mogelijk door de yoghurt. Verdeel de vulling over de taartbodem en laat 3 min. uur opstijven in de koelkast. Garneer met verse aardbeien en serveer met extra aardbeien confiture.

 

Tip Voeg 5 gram fijngesneden basilicumblaadjes toe in stap 4. Ook erg lekker.

Deel
Even geduld...