Ingrediënten en benodigdheden
- 1 rol vers bladerdeeg
- 12 halve abrikozen op siroop
- 1 pot Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen
- 50 g fijne kristal suiker
- 25 cl melk
- 1 ei (voor het bestrijken van het bladerdeeg)
- 3 eierdooiers
- 15 g maïzena
- 1 vanille stokje
- Bruine suiker
1 Begin met het bereiden van de banketbakkersroom.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de melk in een steelpan met het vanillestokje en de zaadjes.
2 Klop de eidooiers en de fijne kristalsuiker in een kom tot ze bleek zijn. Voeg de maïzena toe. Verwijder het vanillestokje en giet 1/3 van de melk in de kom. Klop tot een gladde massa en giet dan de rest van de melk erbij.
3 Giet de inhoud van de kom terug in de steelpan en verwarm de room op laag vuur. Klop voortdurend tot de room dikker wordt.
4 Giet het mengsel in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen.
5 Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant van 26 cm en snijd er 4 vierkanten uit. Verdeel een laag banketbakkersroom in het midden, gevolgd door een laag Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen. Leg daarop de halve abrikozen erop.
6 Bestrijk twee uiteinden van het bladerdeeg met losgeklopt ei en vouw ze dan om in het midden en knijp ze samen om ze te sluiten. Bestrijk de rest van het bladerdeeg en bestrooi met bruine suiker. Bak 15/20 minuten op 180°C.