Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten en benodigdheden

  • 125 g blanke amandelen
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 el Bonne Maman Sinaasappelmarmelade
  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • Bloem om te bestuiven
  • 1 ei
  • Amandelschaafsel voor garnering
  • Gekonfijte sinaasappelschil voor garnering
  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen met de suiker in de keukenmachine fijn. Voeg de Bonne Maman Sinaasappelmarmelade toe. Maal tot een stevig amandelspijs.

2 Bestuif het werkblad licht met bloem en stapel de velletjes bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een lap van 30 x 15 cm. Leg het amandelspijs in een rol aan de onderkant over de lengte van het bladerdeeg en wikkel het bladerdeeg om het spijs. Leg de staaf met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

3 Klop het ei los. Bestrijk de amandelstaaf met het losgeklopte ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de amandelstaaf in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Garneer met de sinaasappelschil.

Deel
Even geduld...