Ingrediënten en benodigdheden
- 400g bloem
- 17g verse gist
- 1 theelepel zout
- 40g bruine suiker
- 2 eieren
- 125g volle melk
- 75g boter (op kamertemperatuur)
- Een paar amandelen
- 1 pot Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien fruitspread van 335 g
Geniet als gezin van de tijd om een heerlijke Babka te maken met Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien fruitspread
Voor het mengsel:
1 Verwarm de volle melk en breek de gist erin. Het mag niet te warm of te koud zijn.
2 Meng alle droge ingrediënten in een grote kom: de bloem, de suiker en het zout. Voeg de gist, melk en eieren toe. Meng tot een bal deeg. Snijd de boter op kamertemperatuur in blokjes en voeg deze toe aan het deeg.
3 Kneed tot een zeer glad deeg.
4 Dek de kom af en laat het een nacht rusten in de koelkast.
De dag na het bereiden van het deeg:
1 Rol het deeg uit op licht bebloemd vetvrij papier tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm.
2 Verdeel de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien erover en laat 2 cm rond de randen vrij.
3 Rol de langste kant van het deeg op en leg het 30 minuten in de koelkast. Snijd de rol vervolgens in de lengte doormidden.
4 Vlecht het deeg en leg het dan in een broodvorm bekleed met bakpapier.
5 Dek af en laat ongeveer 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180° en bak het 25 minuten.
6 Als de Babka uit de oven komt, bestrijk hem dan met wat agavesiroop om hem glanzender te maken.
Bonne Maman Tip
Voor een snellere rusttijd kun je het deeg laten rusten in een warme oven. Verwarm daarvoor de oven voor op maximaal 50°C, zet hem dan uit en leg het deeg erin.