Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Bakewell tartelettes

Ingrediënten en benodigdheden

  • 200 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 75 g poedersuiker + extra om te bestuiven
  • 2 eieren
  • 175 g bloem + extra om te bestuiven
  • 125 g amandelmeel
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 6 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen
  • 4 el amandelschaafsel
  • Mixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 6 bakringen of taartvormpjes met losse bodem van 8 cm doorsnede
  • Deegroller
  • Aluminiumfolie
  • Blindbakbonen

1 Meng 125 gram boter met de poedersuiker, een ei, 1 mespunt zout in een kom met de mixer. Voeg de bloem en 25 gram amandelmeel toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Maak er een platte bal van, verpak in plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

2 Vet de bakringen in met boter en zet ze op een met bakpapier beklede bakpapier. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ca. 4 mm. Steek er met een bakring cirkels uit en snijd repen om de rand mee te bekleden. Druk de rand goed in de bodem en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de bakplaat met bakringen ca. 15 min. in de vriezer.

3 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Bekleed de deegbodems met aluminiumfolie en vul ze met blindbakvulling. Bak de bodems 10 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder folie en vulling en bak nog 3 min. Laat iets afkoelen op een rooster.

4 Smelt de rest van de boter (75 gram) in een steelpan maar laat niet te heet worden. Doe de gesmolten boter met het laatste ei, de kristalsuiker, vanille-extract en de rest van het amandelmeel (100 gram) in een kom en meng met de mixer.

5 Bestrijk de deegbodems met frambozenjam en verdeel daar het amandelmengsel over. Bestrooi de tartelettes met amandelschaafsel en bak ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en bestuif indien gewenst met poedersuiker.

 

Tip Je kunt de frambozen fruitspread natuurlijk vervangen door elke andere smaak van Bonne Maman.

Deel
Even geduld...