Ingrediënten en benodigdheden
- 1 vanillestokje
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g bloem, gezeefd
- ½ pot Bonne Maman Frambozen Confiture
- 200 g extra pure chocolade
- Bakvorm 25 x 20 cm
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop het vanillemerg met de boter en de suiker met de mixer licht en luchtig. Voeg de bloem toe en mix tot grove kruimels. Duw de kruimels tot een egale laag in de bakvorm. Bak het short bread in ca. 25 min. goudgeel. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
2 Bestrijk het short bread met de Bonne Maman frambozenjam. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en verdeel het gelijkmatig over de jam. Laat minimaal 20 min. stollen in de koelkast. Snijd de short bread in repen of vierkantjes.
Variatietip Je kunt de Bonne Maman frambozenjam heel goed vervangen door aardbeienjam of een andere variant.