Ingrediënten en benodigdheden
- 2 rijpe bananen
- 2 el vloeibare honing
- 1 tl vanille-extract
- 50 g grove havermout
- 50 g gepofte rijst
- 75 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- ½ pot Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen
- 2 el pompoenpitten
- Bakvorm 20x20
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2 Prak de bananen fijn en roer de honing en het vanille-extract erdoor. Meng de havermout, de gepofte rijst, het amandelmeel, het bakpoeder, kaneel en 1 mespunt zout met een garde. Roer het havermoutmengsel door de banaan en meng tot een stevig deeg.
3 Verdeel 3/4 van het deeg over de bakvorm en duw goed aan. Verdeel de abrikozenjam erover en verkruimel de rest van het deeg erover. Bak de bars in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
4 Strooi de pompoenpitten erover en laat afkoelen op een rooster. Snijd in ca.12 repen.
Tip Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast. Ze zijn 1 week houdbaar.