Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pak roomboter
- cupcakes (320 g)
- 3 el Bonne Maman aardbeienjam
- 750 g witte rolfondant
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 donkere chocolade decoratiestift
- keukenmachine
- deeg- of fondantroller
- 20 lollystokjes of satéprikkers
1 Verkruimel de cupcakes zo fijn mogelijk boven de kom van de keukenmachine. Voeg de jam toe en maal tot een gladde massa. Rol er ca. 20 gelijke balletjes van ca. 3 cm doorsnede van en laat ze minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
2 Rol ondertussen het rolfondant uit op een licht met poedersuiker bestoven werkblad tot een dunne lap van ca. 2 mm. Steek er met een ronde uitsteker of met behulp van een kom cirkels van 12 cm doorsnede uit. Kneed het fondant weer elkaar en herhaal tot je 20 cirkels hebt.
3 Prik de stokjes (satéprikkers de botte kant) niet te diep in de cakepops en hang de cirkels rolfondant eromheen. Teken met de decoratiestift oogjes en mondjes op de spookjes.