Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Choco Hazelnootbabka

Ingrediënten en benodigdheden

  • 3½ g gist
  • 250 g bloem + extra om te bestuiven
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • Zonnebloemolie om in te vetten
  • 200 g Bonne Maman Hazelnootpasta
  • 75 g hazelnoten
  • 3 el cacao nibs
  • Cakevorm 25 cm
  • Deegroller
  • Staande mixer met deeghaak (optioneel)

1 Doe de gist in 30 ml lauwwarm (niet heter dan 36 °C) water en laat 5 min. staan. Doe de bloem met 50 gram kristalsuiker in de staande kom van de mixer en mix met de deeghaak kort door elkaar, op de laagste stand. Voeg het gistmengsel, nog 30 ml water en de eieren toe en mix op de middelste stand 3 min.

2 Snijd de boter in blokjes van 2 cm en voeg ze terwijl de mixer kneedt een voor een toe. Voeg pas een volgend blokje boter als het vorige helemaal is opgenomen. Kneed 6 min. op hoge snelheid. Voeg als laatste 1 theelepel zout toe en kneed het er goed door. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 12 uur in de koelkast rusten.

3 Vet de cakevorm in met zonnebloemolie. Hak de hazelnoten grof. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm. Bestrijk het deeg met de Bonne Maman Hazelnootpasta en bestrooi met de hazelnoten en alle cacao nibs. Houd daarbij rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrijk de randen licht met water. Rol het deeg aan de korte kant op en snijd de uiteinden eraf (die gebruik je niet). Halveer de rol in de lengte tot twee strengen. Leg ze in een kruis (X) over elkaar en kruis beide uiteinden nog een keer. Leg het deeg in de cakevorm en laat nog 1 uur rusten en op kamertemperatuur komen.

4 Verwarm tijdig de oven voor op 175 °C. Bak de babka in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5 Verhit als de babka nog 10 min. in de oven moet, de rest van de kristalsuiker met 50 ml water in een steelpan. Breng aan de kook en roer tot alle suikerkristallen zijn opgelost. Kook dan nog 1 min. door. Bestrijk de babka met de hete siroop direct uit de oven. Lekker warm, lauwwarm of koud.

 

Tip Lekker met boter, mascarpone, ricotta of clotted cream.

Deel
Even geduld...