Ingrediënten en benodigdheden
- 1 l Vanille ijs
- 500 g aardbeien(sorbet)ijs
- 1 klein Fries suikerbrood (ca. 400 g)
- 6 el Bonne Maman Aardbeien Confiture
- 4 el pistachenoten
- 2 el gevriesdroogde aardbeien
- 200 g witte chocolade
- Bombevorm of kom van ca. 22 cm Ø (inhoud 1,5 l)
- Plasticfolie
1 Laat beide ijssoorten iets zachter worden buiten de vriezer. Bekleed de bombevorm met plasticfolie en laat het folie aan de rand ruim overhangen. Snijd het suikerbrood in dunne plakken van ca. 6 mm en bedek de bombevorm ermee. Roer de aardbeienjam losjes door het vanille-ijs en verdeel het gelijkmatig over het suikerbrood.
2 Hak de pistachenoten grof en roer 3/4 door het aardbeien(sorbet)ijs en vul de bombe ermee. Dek af met de rest van het suikerbrood en bedek met plasticfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
3 Verwarm vlak voor serveren de chocolade au bain marie. Neem de bombe uit de vriezer, stort ‘m op een bord en schenk de chocolade erover. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en de gevriesdroogde aardbeien.
Tip Je kunt de chocobombe heel gemakkelijk een paar dagen van tevoren bereiden.