Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Chocolade bananen donuts

Ingrediënten en benodigdheden

  • 75 g boter + extra om in te vetten
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g pure chocolade
  • 6 el Bonne Maman Hazelnootpasta
  • 2 el amandelstaafjes
  • 2 el bananenchips
  • Donutbakvorm (2 x 6 of 1 x 12 holtes)
  • Spuitzak

1 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de holtes van de donutvorm(en) in met boter. Smelt de boter in een steelpan maar laat niet te heet worden. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, kristalsuiker en 1 mespunt zout boven een kom. Meng alles goed met een garde.

2 Klop de eieren los in een andere kom. Prak de bananen fijn en meng met de eieren en het vanille-extract. Voeg de gesmolten boter toe aan het eimengsel. Hak de chocolade fijn. Voeg het eimengsel al roerend toe aan het bloemmengsel. Spatel de gehakte chocolade erdoor en schep het beslag in de spuitzak. Verdeel het beslag gelijkmatig over de donutvorm(en). Bak de donuts in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

3 Verhit een koekenpan en rooster de amandelstaafjes op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Bestrijk de afgekoelde donuts met hazelnootpasta en bestrooi met de amandelstaafjes en versier met bananenchips. Knip driehoekige vlaggetjes van papier en maak er met satéprikkers en een touwtje iets moois van voor je liefste papa!

Deel
Even geduld...