Ingrediënten en benodigdheden
- 250 g extra pure chocolade (72% cacaobestanddelen)
- 200 g boter
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 275 g donkerbruine basterdsuiker
- 125 g bloem
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g amandelmeel
- 250 g diepvries kersen, ontdooid
- 250 g mascarpone
- 6 el Bonne Maman Kersen Confiture
- 1 handvol verse of ontdooide diepvrieskersen of kersen uit pot voor garnering
- Springvorm 22 cm Ø, ingevet
- Bakpapier
- Mixer
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Hak 200 gram van de chocolade grof. Verwarm de boter met 200 gram chocolade au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Laat iets afkoelen.
2 Klop de eieren met het vanille-extract en de basterdsuiker met de mixer in 5 min. lichtbruin en luchtig. Spatel het chocolade-botermengsel erdoor. Zeef de bloem met het bakmeel en amandelmeel erboven en spatel er zo luchtig mogelijk door. Spatel tot slot de kersen erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 60 min. gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
3 Halveer de taart voorzichtig overlangs. Bestrijk de onderkant van de cake met de helft van de mascarpone en de kersenjam. Leg de bovenkant er op en bestrijk met de rest van de kersenjam en mascarpone. Schaaf met een dunschiller nog wat chocolade over de taart. Garneer met kersen.
Tip De rest van de chocolade kun je ook smelten en tussen de cakelagen en over de taart zigzaggen.