Ingrediënten
- 90 gram bruine suiker
- 260 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 130 ml ongezouten boter, kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 gram Bonne Maman Kerstkruiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix de bloem, bruine suiker, zou, kaneel, nootmuskaat, boter en vanille extract in een kom goed door elkaar, zodat het één grote klomp wordt.
3. Bewaar een kwart van het deeg voor de crumble topping. Maak kleinere klompjes van het grote deeg en verdeel deze over de bakplaat. Druk deze vervolgens aan met je vingers om er een goede bodem van te maken.
4. Verdeel de Bonne Maman Kersen met Kerstkruiden jam over de bodem.
5. Pak het bewaarde stukje deeg en verdeel dit in stukjes over de vorm. De jam mag er op plekken nog goed doorheen komen.
6. Bak het in 35 tot 40 minuten goudbruin.
7. Laat het eerst even afkoelen en snij het daarna in stukjes.
Deel