Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten en benodigdheden

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g + 200 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren + 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • Rasp van 1 citroen
  • 50 g amandelmeel
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el volle melk
  • 4 el Bonne Maman lemon curd
  • 10 papieren cupcakevormpjes
  • Muffinbakvorm
  • Appelboor
  • Keukenthermometer
  • Spuitzak
  • Crème bruléebrander (optioneel)

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vormpjes over de holtes van de muffinbakvorm. Klop de boter met 125 g suiker 4 min. met de mixer licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 2 min. Klop het citroenrasp erdoor.

2 Zeef het amandel- en het bakmeel boven het beslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de melk erdoor en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de bakvorm en vervolgens uit de vorm op een rooster.

3 Maak met de appelboor een holte van 1,5 cm in het midden van de cakejes. Vul de holtes met Bonne Maman lemon curd.

4 Verhit de 200 g suiker tot 118 °C in een steelpan met dikke bodem (dit duurt ca. 5 min.). Klop ondertussen de twee eiwitten stijf. Schenk de hete suikersiroop al kloppend in een dunne straal bij het eiwit en klop net zo lang door tot het eiwit is afgekoeld tot kamertemperatuur. Schep de meringue in de spuitzak en maak mooie toeven op de cupcakes.

Tip Geef de meringue met de crème bruléebrander nog een kleurtje

Deel
Even geduld...