Ingrediënten
- 4 el pistachenoten + 1 el extra om te garneren
- 1 gelatineblaadje (of plantaardig alternatief)
- 300 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 2 eidooiers
- 50 g fijne kristalsuiker
- 2 el maizena
- 4 roomboter croissants
- 6 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbei Frambozen Fruitspread
- Staafmixer met bakje, spuitzakken
1 Verhit een koekenpan en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Maal de 4 eetlepels in het bakje van de staafmixer fijn. Week het gelatineblaadje minimaal 5 min. in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het merg, het vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpan met dikke bodem aan de kook. Klop de eidooiers los met de rest van de suiker met een garde.
2 Roer de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje. Schenk de hete melk bij de eidooiers, maak de steelpan schoon en schenk alles terug in de pan. Voeg de maizena toe en breng al roerend aan de kook tot een dikke vla. Roer, van het vuur de uitgeknepen gelatine erdoor, tot het helemaal is opgelost. Roer de gemalen pistachenoten erdoor. Laat afgedekt met plasticfolie direct op de vla om velvorming te voorkomen, afkoelen in de koelkast.
3 Hak de pistachenoten voor de garnering grof. Snijd de croissants in de lengte in het midden bovenop in (als een hotdog). Roer de pistacheroom los, verwijder het vanillestokje en schep het in de spuitzak. Doe de fruitspread ook in een spuitzak. Vul de croissants met pistacheroom en fruitspread. Bestrooi met de pistachenoten.