Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Double baked croissants

Ingrediënten en benodigdheden

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel op de rasp. Klop de boter, kristalsuiker en 1 mespunt zout in ca. 4 min. met de mixer licht en luchtig in een kom. Klop het ei en het vanille-extract erdoor en spatel als laatste het amandelmeel en sinaasappelrasp erdoor. Schep de frangipane in de spuitzak.

2 Snijd de croissants open bestrijk de onderkant met de helft van de frangipane. Schep op elke croissant ca. 1 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta of een Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread. Leg de bovenkant op de croissants en spuit in de lengte in het midden nog een flinke streep frangipane en ook nog een beetje (halve eetlepel) Hazelnootpasta of fruitspread.

3 Bestrooi de croissants met amandelschaafsel, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants in ca. 20 min. krokant. Eet ze warm, lauw of koud (op elke temperatuur lekker!).

 

Variatietip De zogenaamde double baked croissants is met elke Bonne Maman fruitspread of confiture lekker. Je kunt de sinaasappelrasp vervangen door citroen of limoen. Extra fris of juist weglaten voor een meer romige, notige smaak.

Deel
Even geduld...