Ingrediënten en benodigdheden
- 4 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 500-750 ml rode bessensap
- 175 g kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- 3 kardemompeulen
- 250 ml slagroom
- 200 g Griekse yoghurt 10%
- 1 tl gemalen kardemom
- 40 g meringue
- 4 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Kersen
- Mixer
1 Schil de peren maar laat het steeltje zitten. Doe ze in een passende pan en schenk het bessensap erbij. Zorg dat ze onderstaan, voeg anders wat water toe. Voeg de kristalsuiker en het kaneelstokje toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur 45 min. koken. Laat 2 uur in het kookvocht afkoelen.
2 Klop de slagroom met de mixer stijf. Spatel de yoghurt en kardemom er zo luchtig mogelijk door. Verkruimel de meringue erboven en spatel erdoor. Swirl als laatste de fruitspread erdoor. Verdeel de room over 4 coupes en zet er een peertje op.
Tip Vervang het bessensap door een lichte, soepele rode wijn.