Ingrediënten en benodigdheden
- 75 g boter + extra om in te vetten
- 200 g digestive koekjes
- 600 g roomkaas (bijv. Mon Chou), op kamertemperatuur
- 150 g fijne kristalsuiker
- 125 g zure room, op kamertemperatuur
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 25 g maïzena
- 1 citroen, schoongeboend
- 100 g frambozen + extra om te serveren
- 4-5 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Frambozen
- Springvorm 20 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Mixer
1 Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk al draaiend de boter erbij. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan tot een egale bodem. Zet tot gebruik in de koelkast.
2 Klop de roomkaas met de kristalsuiker en zure room kort tot een glad mengsel. Doe de eieren erbij en klop ze er kort door. Klop de maïzena erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven en spatel erdoor.
3 Verdeel de cheesecakevulling over de koekjesbodem, strooi de verse frambozen erop en strijk glad. Schep met een kleine lepel toefjes fruitspread op de vulling en maak met een satéprikker mooie swirls. Zet een kom met heet water onderin de oven en bak de cheesecake in ca.1 uur en 30 min. gaar. De vulling mag in het midden nog een beetje wiebelen.
4 Zet de oven uit en laat de taart in de oven nog 1 uur afkoelen. Laat vervolgens nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (liefst een hele nacht). Serveer de cheesecake desgewenst met verse frambozen.