Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Frambozentaartje

Ingrediënten en benodigdheden

  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g bloem
  • 80 g amandelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 g bruine suiker
  • 10 cl volle room
  • 60 g gesmolten boter
  • 5 el oranjebloesemwater
  • 1 pot Bonne Maman Frambozen Confiture
  • 90 g poedersuiker

1 Verwarm je oven voor op 150°C.

2 Klop in een kom de eieren met de suiker tot ze bleek zijn. Terwijl je blijft kloppen, spatel je de room erdoor. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder er doorheen. Giet vervolgens de afgekoelde gesmolten boter en het oranjebloesemwater bij het mengsel.

3 Giet het mengsel in een beboterde en bebloemde vorm en bak in de oven op 150°C gedurende 45 minuten tot 1 uur. Haal de cake eruit en laat afkoelen op een rooster.

4 Maak het glazuur door een eetlepel water en de poedersuiker te mengen tot een gladde massa.

5 Steek de rondjes uit de cake met een koekjesvorm of een mes. Bestrijk een rondje cake met Bonne Maman frambozenjam en bedek met een tweede rondje cake.

6 Bedek met glazuur en laat 30 minuten opstijven voor het serveren.

Deel
Even geduld...