Ingrediënten en benodigdheden
- 1 grillig stuk gember (garnering)
- 1 el pistachenoten
- 2 groenteshots pompoen (à 125 ml)
- 300 ml kokosdrink (barista versie)
- 2 kopjes versgezette koffie, afgekoeld (à 50 ml)
- 4 el Bonne Maman Abrikozen Confiture
- ½ tl kaneel + extra om te garneren
- 4 ijsblokjes + extra indien gewenst
- Slagroom uit spuitbus
- Blender
- 2 medium latte glazen of lege Bonne Maman potjes
1 Snijd twee dunne plakken af van de gember en maak er een inkeping in zodat je ‘m op het glas kunt zetten. Hak de pistachenoten fijn. Doe de groenteshots pompoen met de helft van de kokosdrink, koffie, abrikozenjam, kaneel en ijsblokjes in de blender en blend in ca. 40 sec. tot een gladde shake. Schuim ondertussen de rest van de melk op in de melkschuimer (koude stand).
2 Verdeel de shake over twee glazen, voeg als je het lekker vindt, extra ijsblokjes en extra abrikozenjam toe, toef slagroom erop, bestrooi met gehakte pistachenoten en kaneel en garneer met het stuk gember.
Tip Deze pumpkin latte kan natuurlijk ook warm. Verwarm de groenteshots met de helft van de kokosdrink, abrikozenjam en kaneel in een steelpan. Schuim de rest van de kokosdrink warm op. Laat de koffie niet afkoelen en schenk alles bij elkaar. Top af met een toef slagroom, pistachenoten en kaneel.