Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Gehaktbrood met Abrikozen confiture

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 kleine stronken (of 1 grote) prei, in dunne ringen
  • 2 sneetjes brood, zonder korstjes
  • 500 g rundergehakt
  • 3 el Bonne Maman Abrikozen confiture
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 ei
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • Cakevorm 25 cm

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de preiringen zo fijn mogelijk. Week de sneetjes brood in wat water. Doe het gehakt met de prei, de Bonne Maman abrikozenjam, mosterd en het ei in een ruime kom.

2 Knijp het brood uit. Voeg samen met 1 flinke eetlepel zout en versgemalen zwarte peper toe aan de kom en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3 Schep het mengsel in de cakevorm en bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 15 min. de cherrytomaatjes erover.

 

Tip Lekker met gebakken gnocchi en een groene salade.

 

Deel
Even geduld...