Ingrediënten
- 600-800 g rabarber
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 1 vanillestokje
- 100 g Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Aardbeien
- Ovenschaal of kleine bakplaat
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder de uiteinden van de rabarber en snijd de rest in schuine stukken van ca. 5 cm en verdeel ze over de ovenschaal. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verdeel het rasp en sap over de rabarber. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Verdeel het merg met de aardbeienjam over de rabarber. Leg het vanillestokje er ook tussen.
2 Rooster de rabarber in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Schep een beetje om voor het serveren.
Tip Lekker warm of koud met yoghurt en muesli als ontbijt, met verse aardbeien en slagroom of vanille-ijs als nagerecht.
Deel