Ingrediënten
- 95 gram zachte boter
- 100g poedersuiker
- 55g amandelmeel
- 35g tarwebloem
- 2 eiwitten
- Aardbeienjam van Bonne Maman
- Pistachenoten
Keukengerei
- Hartvormige bakvormpjes
- Steelpan
- Kom
- Snijplank
- Broodmes
- Scherp mes
- Mix/roergerei
Maak ter gelegenheid van Moederdag een lekkere traktatie voor je moeder met ons heerlijke recept voor Financiers met aardbeienjam van Bonne Maman!
1 Begin met het maken van ‘Beurre Noisette’: smelt de boter in een pan en laat hem lichtbruin kleuren tot hij een nootachtige geur heeft. Laat vervolgens afkoelen.
2 Meng in een kom de poedersuiker, amandelmeel, bloem en eiwitten. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
3 Giet het beslag in hartvormige bakvormpjes; vul ze ongeveer halfvol. Bak vervolgens gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C.
4 Als de financiers gebakken en afgekoeld zijn, maak dan een gat in de bovenkant met behulp van een mes en vul het royaal met aardbeienjam van Bonne Maman. Bestrooi de financiers tot slot nog met wat gehakte pistachenoten.
Eet smakelijk!