Ingrediënten en benodigdheden
- 150 g pure chocolade
- 3 eieren (M)
- 1 snufje zout
- 100 g suiker
- 75 g zachte boter
- 2 zakjes vanille suiker
- Geraspte schil van 1 (bio) sinaasappel
- 150 g gemalen amandelen
- 2 tl bakpoeder
- 1-2 el geraspte kokos
- 150 ml slagroom
- 150 g Bonne Maman Abrikozen Confiture
- Ovenschaal 20x20 of springvorm van 18-20 cm doorsnede
1 Snij de chocolade in stukken en smelt au-bain marie.
2 Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en doe de helft van de suiker erbij. Roer in een andere kom de boter totdat deze crème achtig is. Doe de rest van de suiker, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp bij de boter en roer totdat alles wit crème achtig is. Roer de chocolade erdoorheen.
3 Meng de amandelen en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel. Roer 2–3 eetlepels van het eiwit mengsel erdoorheen totdat dit smeuïg wordt. Doe de rest van het eiwitmengsel erbij.
4 Bekleed de ovenschaal of springvorm met bakpapier en schep vervolgens het mengsel in de vorm. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in circa 25-30 minuten. Laat de taart afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
5 Rooster de kokosrasp ligt in een pan zonder olie of boter. Klop de slagroom. Snijd de taart in stukken en bestrijk ieder stuk met de Bonne Maman abrikozenjam. Doe er vervolgens wat slagroom op en strooi wat kokosrasp eroverheen.