Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Slabites met spicy kip en abrikozenjam

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet (à 150 g)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 tl (smoky) srirachasaus
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 wortel
  • 1 rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 15 g verse koriander
  • 1 avocado
  • 2 kropjes baby romaine
  • 200 g sojaboontjes
  • 1 limoen
  • 2 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Abrikozen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl Thaise vissaus (of meer naar smaak)

1 Breng een steelpan met ruim water aan de kook en voeg als het water kookt, de kipfilet toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de kip ca. 10 min. tegen de kook aan pocheren. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Schep om met de sriracha saus.

2 Snijd de radijs in plakjes. Schil de wortel en maak linten met een dunschiller. Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosui in ringen, hak de koriander grof en snijd de avocado in stukjes. Snijd 1 kropje sla in reepjes. Meng alle gesneden groente en de sojaboontjes.

3 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een vinaigrette van het sap, rasp, abrikozenjam, olijfolie en de vissaus. Breng op smaak met zout indien nodig.

4 Trek de blaadjes van het andere kropje sla los en verdeel ze over een schaal. Verdeel de sla erover en besprenkel met de dressing.

 

Tip Bestrooi met grofgehakte zoute pinda’s voor een extra bite.

Deel
Even geduld...