Ingrediënten en benodigdheden
- 10 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
- 10 tl Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Aardbeien
- 1 ei, losgeklopt
- 20 suikeroogjes
- Ronde uitsteker of glas van 8 cm doorsnede
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Steek 10 cirkels uit de hoek van elk plakje bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd reepjes van 5 mm breed uit de rest van het deeg.
2 Bestrijk de cirkels met aardbeienjam maar laat een rand van 1 cm rondom vrij. Bestrijk dat met water. Leg de reepjes deeg kriskras over de jam en druk ze goed aan op de rand zonder jam. Bestrijk het deeg voorzichtig met een klein kwastje met losgeklopt ei.
3 Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat ca. 20 min. afkoelen en plak de oogjes er met een beetje jam op.
Deel