Ingrediënten en benodigdheden
- 100 g boter
- 200 g pure chocolade
- 100 g hazelnoten
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 200 g bloem
- 4 el Bonne Maman Hazelnootpasta
- bakpapier
- ijsbolletjestang
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Hak de chocolade en hazelnoten grof. Schenk de warme (niet hete!) boter in een kom en voeg de basterd- en kristalsuiker toe. Roer met een garde. Voeg het ei toe en zeef de bloem erboven. Spatel de chocolade, hazelnoten en hazelnootpasta erdoor.
2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met de ijsbolletjestang 12 gelijke bolletjes van het deeg op het bakpapier. Druk ze iets plat en bak de cookies in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen op de bakplaat en vervolgens, als ze iets steviger zijn, op een rooster. Eet ze lauwwarm (mmmmm….) of koud (ook mmmmm….).
Tip Voeg eens 2 eetlepels witte misopasta toe aan het deeg voor een heel volwassen cookie!