Ingrediënten en benodigdheden
- 75 g ongebrande hazelnoten
- 75 g ongebrande amandelen
- 6 el zonnebloemolie (of kokosolie)
- 4 el Bonne Maman Vijgen Confiture
- 200 g havervlokken
- 50 g sesamzaad
- 50 g kokosflakes
- 50 g pompoenpitten
- 100 g cranberries
- 200 g gedroogde vijgen, grof gehakt
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de hazelnoten en amandelen grof. Meng ze in een kom met de olie, de vijgenjam, de havervlokken en het sesamzaad.
2 Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep af en toe om en voeg de laatste 5 min. de kokosflakes toe.
3 Neem uit de oven en laat de granola helemaal afkoelen op een groot bord. Meng de pompoenpitten, cranberry’s en gehakte vijgen erdoor. Serveer de granola met yoghurt en verse vruchten.
Tip Granola is ook heel lekker door een groene salade. Maak een klassieke Franse vinaigrette van olijfolie, azijn en mosterd. Meng met wat rucola, veldsla en eikenbladsla en bestrooi met een paar eetlepels granola! Serveer in het seizoen met verse vijgen.