Ingrediënten en benodigdheden
- 450g verse kersen met pit
- 1,45 l heet water
- 180 g bruine rietsuiker
- 1.5 tl maïzena
- 2 tl kersenbrandewijn
- 230 g Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Kersen
- Blender of staafmixer
- Ijsmachine of ovenschaal
1 Verhit het water en de suiker in een steelpan tot de suiker oplost in het water. Roer vervolgens de maïzena erdoor, blijf roeren tot de maïzena volledig is opgelost. Voeg de kersen brandewijn en de verse kersen toe aan het mengsel.
2 Giet het sorbetmengsel over in blender en mix tot het mengsel blad is. Kan ook in een kom met een staafmixer.
3 Zeef het sorbetmengsel in een grote kom (zeven is optioneel, maar door het zeven wordt het mengsel gladder en worden eventuele kersenresten opgevangen, die kunnen worden weggegooid). Voeg de Bonne Maman kersenfruitspread toe en roer goed door.
4 Als je een ijsmachine hebt giet je het gehele mengsel in de ijsmachine. Mits niet dit zo is kan je het ook in een grote ovenschaal gieten (3,5 liter).
5 Plaats in de vriezer, controleer het ijs iedere 1 à 2 uur, roer wanneer nodig. Laat 6-8 uur in de vriezer staan. Wanneer geheel bevroren is, schep het ijs in bolletjes, serveer en geniet!