Ingrediënten en benodigdheden
- 475 g boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
- 225 g lichtbruine basterdsuiker + 1 el extra
- 5 eieren, op kamertemperatuur
- 100 g amandelmeel
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g poedersuiker
- 7 el Bonne Maman Kersen Confiture
- 3 springvormen 16 cm Ø, ingevet
- Bakpapier
- Spuitzak
- Mixer
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet het bakpapier ook in.
2 Klop voor de cake 225 gram boter met de basterdsuiker in 4 min. met de mixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
3 Zeef het amandelmeel en het bakmeel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 springvormen. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
4 Klop de rest van de boter 10 min. met de (staande) mixer luchtig. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en klop nog minimaal 5 min. of tot de suiker helemaal is opgelost en je een gladde botercrème hebt. Doe de botercrème in een spuitzak.
5 Bestrijk een cakelaag met 2-3 eetlepels kersen jam en spuit er een dun laagje botercrème op. Leg er een tweede cakelaag op, bestrijk die ook met 2-3 eetlepels kersen jam en botercrème. Eindig met een cakelaag. Bestrijk de taart rondom met botercrème en laat min. 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de kersen jam.
Tip Leg de cakelagen met de onderkant naar boven. Dan krijg je een mooie, rechte taart!
Variatietip Vervang de kersen jam eens door Bonne Maman aardbeien jam.