Ingrediënten
- 3 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- 50 g fijne kristalsuiker
- 250 g Griekse yoghurt 10%
- 6 el Bonne Maman Aardbeien Confiture
- 12 verse of diepvries bramen
1 Week de gelatineblaadjes minimaal 5 min. in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het merg, het vanillestokje en de suiker in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur op de kleinste pit 10 min. tegen de kook aan trekken. Neem het stokje uit de pan, voeg van het vuur de uitgeknepen gelatine toe en roer tot het helemaal is opgelost. Voeg de yoghurt toe en verdeel het over 4 glazen. Dek af met plasticfolie en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
2 Verdeel vlak voor serveren de aardbeien confiture en bramen over de panna cotta.
Tip Dit toetje kun je heel gemakkelijk voorbereiden en is de perfecte lichte afsluiting van je kerstdiner!