Ingrediënten
- 100 g hazelnoten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
- 3 el espressopoeder
- 20 g chocolade meringues
- 6 el Bonne Maman hazelnootpasta
- 4 el cacao nibs
- Mixer
1 Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
2 Klop de slagroom bijna stijf met de mixer, klop vervolgens de gecondenseerde melk en het espressopoeder erdoor. Verkruimel de meringues. Spatel de hazelnoten, meringues, hazelnootpasta en cacao nibs er losjes door. Schep het in een diepvriesdoos en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Haal het ijs ca. 10 min. voor serveren uit de vriezer.
Tip Dit ijs is behoorlijk zoet. Je kunt het minder zoet maken door niet het hele blikje gecondenseerde melk toe te voegen en de meringues achterwege te laten. De rest van de gecondenseerde melk is lekker in koffie of thee, in een smoothie of een cocktail.