Ingrediënten
- 1 el olijf- of kokosolie
- 100 g grove havervlokken
- 6 el pompoen- en zonnebloempitten
- 25 g gepofte quinoa
- 75 g hazelnoten, grofgehakt
- 4 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Vijgen + extra voor serveren
- 2 el cacaopoeder
- 2 el cacaonibs
- 100 g gedroogde vijgen
- 1 rode grapefuit
- Kwark of yoghurt naar keuze
1 Verhit de olijf-of kokosolie in een ruime koekenpan (30 cm Ø). Doe de havervlokken erbij en rooster ze in ca. 5 min. op middelhoog goudbruin en krokant. Voeg de laatste 2 min. de pitten, quinoa en hazelnoten toe.
2 Haal de pan van het vuur en meng de vijgenjam, cacaopoeder en de cacaonibs erdoor, schep goed om en laat afkoelen op een groot bord of schaal. Snijd de gedroogde vijgen in reepjes en schep ze door de afgekoelde granola.
3 Serveer de granola met kwark, yoghurt of (plantaardige) melk en extra vijgenjam.
Tip Voeg wat partjes grapefruit toe als je dit lekker vindt.
Deel