Ingrediënten en benodigdheden
- 225 g bloem
- 170 g suiker
- 5 eieren (M)
- 2 el koud water
- 100 g boter
- 30 g Gojibessen
- 1-2 el appelsap
- 500 g magere kwark
- 1 zakje vanille suiker
- 150 ml slagroom
- 1 el amandel schaafsel
- 150 g Bonne Maman Aardbeien Confiture
- Taartvorm ca. 26cm doorsnede
1 Meng de bloem met 50 g suiker en maak een holletje in het midden. Meng 1 ei met water en voeg dit aan het bloemmensgel toe. Verdeel de boter in kleine stukjes over het mengsel. Snijd alles met een mes door zodat er droge kruimels ontstaan. Kneed vervolgens alles snel met de hand totdat een glad deeg ontstaat.
2 Rol het deeg uit op een ondergrond die met bloem bestoven is en die iets groter is dan de taartvorm. Vet de vorm in, bekleed met het deeg en snijd eventueel overtollige randen af die boven de vorm uitsteken. Zet de taartvorm ongeveer een uur in de koelkast.
3 Laat de Gojibessen in licht verwarmd appelsap wellen.
4 Splits 2 eieren. Bewaar het eigeel en het eiwit apart. Klopt het eiwit in een kom met 60 g suiker totdat deze stijf is. Roer in een andere kom de magere kwark samen met de rest van de suiker de overige 2 eieren, het eigeel en de vanillesuiker. Klop de slagroom. Voeg het eiwit mengsel en de slagroom toe aan het kwarkmengsel. Voeg tot slot de Gojibessen toe en vermeng ze met de rest van het mengsel.
5 Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel het kwarkmensgel over de taartbodem en strijk dit glad. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kwarktaart in circa 40 minuten.
6 Laat de taart afkoelen. Rooster het amandelschaafsel lichtjes in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de rand van de taart met de amandelen. Verdeel de aardbeienjam over het midden van de kwarktaart.