Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Laagjesdessert met boterkoekjes, hazelnoot-chocoladecrème en meringue

Ingrediënten en benodigdheden

  • 60 g boterkoekjes
  • 15 g gesmolten boter
  • 20 cl slagroom
  • 3 el Bonne Maman Hazelnootpasta
  • 150 g melkchocolade
  • 3 cl water
  • 100 g griesmeelsuiker
  • 37 g eiwit
  • 4 kleine langwerpige glaasjes
  • 2 kleine steelpannen
  • Staafmixer/garde
  • Spuitzak
  • Crème brûlée brander (optioneel)

1 Maak de koekjesbodem: mix of stamp de koekjes tot fijn poeder. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes en druk goed aan.

2 Doe de slagroom in een kleine pan met de hazelnootpasta en breng alles aan de kook. Hak ondertussen de chocolade fijn met een scherp mes. Voeg de gehakte chocolade toe en zet deze weer op het vuur. Meng constant op laag vuur tot de chocolade perfect gesmolten is.

3 Verdeel de chocoladecrème over de 4 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar vervolgens minstens 3 uur in de koelkast terwijl de room bevriest.

4 Verwarm het water, griesmeelsuiker in een pan tot het mengsel 118°C bereikt. Zodra de suiker 80°C bereikt, begin je met het kloppen van het eiwit. Wanneer de siroop 118°C bereikt, giet je het onmiddellijk bij het geklopte eiwit en blijf je kloppen tot het mengsel afkoelt en de meringue glad en glanzend is. Doe de meringue in een spuitzak en spuit de meringue in een toefje op de chocoladecrème.

5 Karamelliseer de meringue met een crème brûlée brander en serveer direct.

Deel
Even geduld...