Ingrediënten en benodigdheden
- 25 g boter + extra om te bakken
- 100 g bloem
- 1,5 tl matchapoeder + extra om te bestuiven
- 1 el poedersuiker
- 1 mespunt zout
- 1 ei
- 200 ml volle melk
- 300 ml slagroom
- 1,5 el fijne kristalsuiker
- 4 el Bonne Maman Fijn Gezeefd kersen + extra om te garneren
- 100 g kersen (diepvries, pot of vers), ontdooid of uitgelekt
- Mixer
1 Smelt de 25 gram boter. Zeef de bloem met het matchapoeder, poedersuiker en zout boven een kom. Voeg het ei toe en roer met een garde zo glad mogelijk. Roer beetje bij beetje de melk erdoor tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
2 Verhit een koeken- of crêpe-pan (zorg dat de pan goed heet is) en doe er wat boter (of zonnebloemolie) in. Schenk er een opscheplepel beslag in en verdeel het gelijkmatig over de pan. Maak het flensje zo dun mogelijk. Keer na ca. 1-2 min het flensje om. Bak zo minimaal 4 flensjes. Laat ze iets afkoelen.
3 Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf met de mixer. Bestrijk de flensjes met een dunne laag Bonne Maman Fijn Gezeefd kersen en slagroom en rol ze op. Snijd ze voorzichtig in stukjes en zet ze rechtop op een bord. Versier met de kersen, extra slagroom en Bonne Maman Fijn Gezeefd kersen. Bestuif met extra matcha poeder.