Ingrediënten en benodigdheden
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
- 500 ml slagroom
- 6 el Bonne Maman Abrikozen Confiture
- 1 zakje klopfix
- 150 g poedersuiker
- Oranje voedingskleurstof (optioneel)
- 3 el oranje en gouden sprinkles
- Bakpapier
- Mixer
- Spuitzak met gekartelde spuitmond
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg in 24 vierkantjes van ca. 6 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een tweede vel bakpapier en een tweede bakplaat op. Zo rijst het bladerdeeg mooi gelijkmatig en wordt het extra krokant. Bak 20 min. in de oven. Verwijder de bakplaat en bakpapier en bak ze nog 5 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
2 Klop met de mixer de slagroom stijf met 3 eetlepels abrikozenjam en de klopfix. Schep het in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
3 Roer 3 eetlepels heet water door de poedersuiker en roer tot een gladde, dikke glazuur. Voeg zoveel kleurstof toe tot je een mooie oranje kleur hebt. Bestrijk de helft van de bladerdeeg vierkantjes met glazuur, zigzag er een klein beetje abrikozenjam over en bestrooi met sprinkles. Bestrijk de rest van de vierkantjes dun met abrikozenjam en spuit en een flinke toef slagroom op. Leg er een geglazuurd vierkantje op. Maak zo nog 11 tompouces.