Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pot Bonne Maman Hazelnootpasta
- 1 handvol hazelnoten
- 1 ei
- 15 g suiker
- 1 klontje boter
- 1 rol croissantdeeg
- 3 roestvrijstalen uitsteekvormpjes met een diameter van 10 cm
- Spuitzak
1 Snijd de rol croissantdeeg in drie stukken (zonder de rol uit te rollen). Bestrijk de binnenkant van de roestvrijstalen uitsteekvormen.
2 Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de 3 rollen deeg op de bakplaat en plaats om elke rol een uitsteekvorm. Zorg ervoor dat de rollen ver genoeg uit elkaar liggen. Het is belangrijk om de rollen plat in de uitsteekvormen te leggen om een mooie spiraal in het deeg te krijgen.
3 Klop het ei los en bestrijk de deegrollen. Besprenkel met een beetje suiker.
4 Leg een zwaar bord op de uitsteekvormen, zodat het deeg niet boven de vormen uitkomt. Bak de rollen af, gedurende 15 minuten op 200°C. De rollen moeten goudbruin worden. Wanneer de rollen uit de oven worden gehaald, goed laten afkoelen en verwijder daarna de uitsteekvormen.
5 Vul een spuitzak met hazelnootpasta en zet de rol rechtop. Maak een gaatje in de zijkant en vul de rol met hazelnootpasta. Spuit daarna hazelnootpasta over de bovenkant. Hak de hazelnoten fijn en strooi over de hazelnootpasta.