Ingerediënten
- 100 g fijne kristalsuiker
- 4 kardemompeulen
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- ijsblokjes
- 2 el Bonne Maman sinaasappelmarmelade
- ½ sinaasappel
- 150 ml alcoholvrije gin
- Ca. 250 ml bruisend mineraalwater
1 Breng de kristalsuiker met 100 ml water en de kardemom, kaneelstokjes en steranijs aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen.
2 Vul de glazen met ijsblokjes en schenk in elk glas ca. 25 ml siroop (of meer naar smaak) door een zeef. Doe in elk glas een eetlepel sinaasappelmarmelade en verdeel de alcoholvrije gin erover. Roer en garneer met een dun plakje sinaasappel. Vul aan met mineraalwater. Garneer eventueel met de steranijs en kaneelstokjes uit de siroop.
Tip Bewaar de rest van de siroop. Het blijft heel lang goed en je kunt er nog veel meer cocktails mee maken!
Deel