Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 10 vellen roomboterbladerdeeg (diepvries)
- 1 ei
- 3 el kristalsuiker
- 30 g witte chocolade
- 5 rode bigarreaux
- 10 tl zuivelspread (light)
- 10 tl Bonne Maman abrikozenjam MFMS
- 10 taartringen of taartvormpjes met losse bodem (ca. 9 cm Ø) of muffinbakvorm
- vlaggetjes ter garnering
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in met boter. Laat het bladerdeeg iets ontdooien (maar niet helemaal) en zet een taartvormpje op een vel deeg. Snijd een passend vierkant en snijd nog twee reepjes die je er schuin op legt, waardoor je, als het omkeert een soort ster krijgt. Bekleed de taartvormpjes met de sterren met de reepjes aan de onderkant. Zorg dat de puntjes omhoog steken. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi licht met suiker.
2 Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-Marie. Halveer de bigarreaux en plak met de gesmolten chocolade op elk kroontje een halve kers. Vul ze met zuivelspread en abrikozenjam en garneer met een vlaggetje.