Ingrediënten en benodigdheden
- Croissantdeeg genoeg voor 4 grote croissants
- 250 g rode vruchten (bosbessen, frambozen, bramen en eventueel aardbeien)
- 225 g roomkaas
- 236 ml melk (vol of halfvol)
- 32 g Bonne Maman Aardbeien Confiture
- 100 g witte suiker
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 tl citroenrasp
- 100 g poedersuiker
- 2-3 el slagroom
- Ovenschaal
- Vershoudfolie
- Aluminiumfolie
1 Vet een ovenschaal in, vul de ovenschaal met het croissantdeeg (op de bodem) en de rode vruchten en zet apart.
2 Voeg de roomkaas toe aan een beslagkom en klop met een handmixer tot het een gladde massa is. Voeg de melk, suiker, eieren, Bonne Maman aardbeien jam, vanille-extract en citroenschil toe en klop tot het goed gemixt is. Giet het mengsel over de croissants & de rode vruchten.
3 Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en plaats in de koelkast (je laat dit een nachtje in de koelkast staan).
4 Na minimaal 12uur in de koelkast: haal de ovenschaal uit de koelkast en plaats op het aanrecht, laat even op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
5 Bak, bedekt met aluminiumfolie, gedurende 30 minuten. Verwijder de folie en bak onafgedekt gedurende 15 minuten, tot het goudbruin is en als je een mes in het midden steekt het mes er schoon uitkomt.
6 Meng in een beslagkom de poedersuiker, slagroom en vanille-extract en klop dit tot een glad en gietbaar mengsel.
7 Haal de bake uit de oven en bedek met vers fruit en het slagroom mengsel. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.