Ingrediënten
- 50 g boter, gesmolten + extra voor invetten
- 400 g meergranen pannenkoekmeel
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 600 ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 3 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker frambozenfruitspread
- 150 g verse frambozen
- 150 g verse blauwe bessen
- vanille-ijs, yoghurt, honing, poedersuiker etc. om te serveren
- ovenschaal 32 x 20 cm
1 Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal royaal in met boter.
2 Zeef het pannenkoekmeel met de kaneel, het bakpoeder en het zout boven een ruime kom. Roer met een garde en voeg scheut voor scheut de melk toe. Roer tot een glad beslag. Klop de eieren los in een andere kom en doe ze met de fruitspread bij het beslag. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de helft van de vruchten erover.
3 Bak de pannenkoek in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Controleer of de pannenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken (in het midden); als ie er schoon en droog uitkomt, is de pannenkoek gaar.
Serveer met ijs, fruit en fruitspread.
Deel