Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pot Bonne Maman Hazelnootpasta
- 120 g suiker
- 200 g bloem
- 100 g melk
- 100 g boter
- 20 g cacaopoeder
- 1 zakje gist
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 500 g water (voor de siroop)
- 150 g suiker (voor de siroop)
- Vleugje vanille (voor de siroop)
1 Schil de peren. Giet het water in een steelpan en voeg de suiker toe. Doe de peren in de steelpan, voeg wat vanillepoeder (of verse vanille) toe en kook gedurende 30 to 45 minuten afhankelijk van de peren.
2. Meng de droge ingrediënten samen in een grote kom: bloem, gist, zout, suiker en cacaopoeder.
3. Voeg de eieren, gesmolten boter en melk toe. Meng tot een glad mengsel. Voeg 3 grote theelepels van de hazelnootpasta toe en meng opnieuw.
4. Leg de peren in een beboterde en ingevette bakvorm. Bedek met het cakemengsel. Bak gedurende 30 minuten op 180 °C.
5. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de cake daarna in grote plakken en serveer met wat hazelnootpasta.
Deel