Ingrediënten en benodigdheden
- 150 g witte chocolade
- 100 g kruidnoten
- 150 g boter
- 50 g rietsuiker
- 1 el vanille-extract
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 50 g bloem
- 50 g hazelnootmeel
- ½ tl zout
- 4-5 el Bonne Maman Hazelnootpasta
- Brownievorm 20 x 20 cm
- Bakpapier
- Satéprikker
1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de chocolade fijn. Hak 75 gram kruidnoten fijn. Smelt de boter met 100 gram chocolade au bain-Marie, doe in een mengkom en laat iets afkoelen.
2 Voeg de suiker, vanille-extract en een voor een de eieren toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Zeef de bloem, hazelnootmeel en het zout erboven, roer er kort door. Voeg dan gehakte kruidnoten en de rest van de chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad. Schep hier en daar wat hazelnootpasta en maak mooie swirls met de satéprikker. Bestrooi met de rest van de pepernoten.
3 Bak de blondie in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in stukjes.