Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Pinda-bananenbrood

Ingrediënten en benodigdheden

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g poedersuiker
  • 100 g Bonne Maman Pindapasta met stukjes
  • 50 ml melk + 2 el voor de topping
  • 2 rijpe bananen (gepureerd)
  • 2 grote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl kaneel
  • Bakvorm 20cm
  • Bakpapier of extra boter om in te vetten
  • Mixer

1 Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de 20 cm vorm met bakpapier of boter.

2 Klop 100g boter en de suiker luchtig met een mixer en voeg één voor één de eieren toe. Meng de gepureerde bananen door het beslag, gevolgd door het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel. Giet 50ml melk en de vanille erbij en mix tot een glad geheel.

3 Giet het beslag in de cakevorm en bak 45-50 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat het bananenbrood volledig afkoelen op een rooster.

4 Maak de topping: klop de Pindapasta en 50g boter samen tot een romige massa. Voeg de poedersuiker en 2 el melk toe en klop nogmaals tot een gladde en luchtige frosting.

5 Bestrijk het afgekoelde bananenbrood met de Pindapasta topping.

Deel
Even geduld...