Ingrediënten en benodigdheden
- 200 g volkoren havervlokken
- 2 el vloeibare honing
- 1 el kaneel
- 1 el gemberpoeder
- 4 el sesamzaad
- 4 el pompoen- of zonnebloempitten
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el Bonne Maman Pindapasta met stukjes pinda
- 95 g ongebrande pistachenoten, grofgehakt
- 100 g ongebrande amandelen, grofgehakt
- 150 g gedroogde abrikozen
- 40 g gepofte quinoa
- Bakplaat
- Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 160°C. Doe alle ingrediënten op de abrikozen en quinoa na in een kom en meng door elkaar. Voeg ½ theelepel zout toe en verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
2 Snijd ondertussen de abrikozen wat kleiner. Laat de granola afkoelen en meng de abrikozen en quinoa erdoor. Lekker met yoghurt, kwark, skyr, kefir of als tussendoortje.
Deel