Ingrediënten en benodigdheden
- 250 g medjoul dadels
- 100 g ongezouten pinda’s
- 2 el Bonne Maman Pindapasta
- 2 el cacaopoeder + extra om te bestuiven
- 1 mespunt zout
- Keukenmachine
1 Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de pinda’s fijn (kleine stukjes, geen poeder) in de keukenmachine en neem de helft eruit. Doe de dadels erbij, voeg de Pindapasta, cacaopoeder en zout toe aan de kom van de keukenmachine. Maal tot een gladde massa.
2 Verdeel het mengsel en rol ca. 28 gelijke balletjes van ca. 3 cm doorsnede (je kunt uiteraard ook minder en grotere balletjes rollen). Rol een deel door de fijngehakte pinda’s, een deel door cacaopoeder en laat de rest lekker zonder (of niet). Bewaar ze in de koelkast.
Tip Smelt extra pure chocolade van min. 70% au bain-Marie en zigzag die over de balletjes of doop ze erin en laat stollen op bakpapier. Rol de balletjes eventueel nog door geraspte kokos.
Extra kick! Voeg een eetlepel gemalen koffie toe.